Thursday, March 14, 2019

Juustune kartulipudruvorm peekoniga

Sirvisin Jamie Oliveri kokaraamatut ja mõtlesin, mida süüa teha. Silm jäi karjuse piruka peale. Mida mul aga ei olnud, olid vajalikud komponendid. Ent inspiratsiooni andis see retsept siiski. Otsustasin ära kasutada kartulipudruidee ja kombineerida see kapis oleva juustu, peekoni ja muu kraamiga. Välja tuli juustune kartulipudruvorm peekoniga!

Vaja läheb:
5-6 kartulit
200 g Valio riivitud cheddar juustu
4-5 viilu suvikõrvitsat
4-5 päikesekuivatatud tomatit 
0,5 apteegitilli ehk fenkolit
1 kuivatatud tšilli
0,5 pakki Valio 3-juustu koort
200 g toorjuustu (nt Otto Piimameistritelt)
soola
pipart
kuivatatud tüümiani
10 viilu paksemat peekonit (nt Rakvere LK)
maitseainesegu Raz el hanout

Esmalt valmista kartulipuder. Keeda ja purusta kartulid. Sega hulka cheddar riivjuust, sool ja pipar. Jäta ootele.

Prae peekon. Maitsesta soola ja Raz El Hanout maitseaineseguga. Raz El Hanout on kuulus Maroko vürtsisegu, mis annab toidule ilusa värvi ja mõnusa maitse.

Valmista täidis/kaste. Tükelda apteegitill ja suvikõrvits kuubikuteks. Prae pannil koos kuivatatud tšilli, päikesekuivatatud tomatite ja tüümianiga. Kas teadsid, et tüümian on teise nimega aed-liivatee! Mina ostan enda tüümiani apteegist taimeteede riiulist :). Sega hulka toorjuust. Sega läbi, kuni juust on sulanud ja segu ühtlustunud. Lisa kolmejuustu koor. Lase veidi podiseda. Maitsesta veel soola ja musta pipraga.

Võta piklikuma kujuga vorm (sobib nt leivavorm). Aseta põhja eelnevalt valmistatud kartulipuder. Vajuta ta korralikult kokku, et jääks ühtlane aukudeta mass. Järgmise kihina aseta peale peekon ja seejärel täidis/kaste. Korda. Lisa uus kiht kartuliputru. Suru ta korralikult, tihedalt vormi. Sinna peale peekon ja kaste. Viimaseks aseta vormile mõned juustuviilud.

Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Ahjust võttes laste veidi jahtuda ja kalluta alusele. Head isu!

Kellele nii väga vürtsikas toit ei meeldi, võid tšilli välja jätta :)


No comments: